L’estructura de la forma

Exposició
Imatge
 
L’estructura de la forma
Data: 
09/07/2021 - 08/08/2021
Lloc: 
Sala Antoni Garcia
Horari: 
De dimarts a dissabte: de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 19.00 h. Els diumenges i festius de 9.30 a 13.30 h

El divendres 9 de juliol obrim a la Sala Antoni Garcia nova exposició amb motiu de Tortosa, Capital de la Cultura Catalana 2021.

L’exposició és el resultat de la investigació i disseny dut a terme per l’Estudi Blanc i se centra a reconèixer i analitzar les aportacions a la «cultura de la forma» de tres  importantíssims personatges del Renaixement, Leonardo da Vinci, Albert Durero i Luca Pacioli. Aportacions que encara avui poden generar inèrcies creatives innovadores.

La mostra ens permetrà a partir del Còdex Atlanticus, recopilació de documents de Leonardo da Vinci que mostra el seu  interès per la mecànica i l'anatomia, descobrir els dissenys de cúpules i ponts. A través del gravat de Durero titulat Melancolia podrem analitzar el poliedre derivat  de l’hexaedre ròmbic i un exemple de quadrat màgic. Amb l’apropament a l’obra de Pacioli clarificarem els conceptes d’ÀURIA i descobrirem la seva aplicació a la naturalesa (cristalls vegetals i animals) o a la producció humana en els diferents corrents creatius del món de la forma (enginyeria, arquitectura, art, disseny i artesania).

Tallers al voltant de l'exposició 
Pati del Museu de Tortosa
Dissabtes 17 i  24 i diumenge 25 de juliol de 10 a 12 h

Iniciarem l’activitat amb una visita guiada l’exposició L’estructura de la forma per continuar amb els tallers familiars participatius on construirem cúpules, ponts i laberints de gran format i accessibles.

Activitat gratuïta d’aforament limitat, cal inscriure's al correu museudetortosa@tortosa.cat