XV Premi de Pintura Francesc Gimeno

Aldo Urbano, 'Fantasmagoria'Imatge
 
Imatge
 
Maria Cemeli, '16 fragmentos a cappella'Imatge
 
Ariadna Mangrané, 'Mineralia'Imatge
 
XV Premi de Pintura Francesc Gimeno

L'artista Aldo Urbano, amb l'obra Fantasmagoria  ha estat el guanyador del XV Premi de Pintura Francesc Gimeno 2018. El jurat, format per Joaquim Cantalozella, Albert Mercadé i Núria Rodríguez, ha valorat “la singularitat de l'imaginari pictòric d'Aldo Urbano, amb una obra fresca, contundent i subversiva, que contribueix a la renovació de la nova figuració pictòrica contemporània”.

Han merescut una menció especial del jurat les obres Principio de Razón, de  l'artista  Lola Berenguer per la presència formalment impecable de la seva obra en el marc de la qual harmonitza diferents principis constructius de l’art com la simplicitat compositiva i l’austeritat cromàtica. La singularitat de la proposta de Jordi Morell amb l'obra S/T#15, va ser mereixedora de la segona menció especial.

Al  2019 s'inaugurarà l'exposició del XV Premi de pintura Francesc Gimeno a la Sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa, on es presentaran el conjunt de les obres de tots els artistes seleccionats en la present edició: Cristina Gamón, Albert Pinya, Ion Erramun Etxeberria, Albert Arribas, Sergi Clavé, Pedro Peña, Berto Martínez, Lola Berenguer, Bernat Daviu, Jordi Morell, Vicent  Arlandis, Víctor Solanas, Francesc Ruiz, Aldo Urbano i Gal·la Uriol.

Aldo Urbano (Barberà del Vallès, 1991) va cursar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i a la Willem de Kooning Academy de Roterdam. Ha exposat individualment a Barcelona a les galeries Balaguer, Bombon Projects i  EtHall, així com als espais La Puntual i El Passadís.

La seva obra ha format part d'exposicions col·lectives a La Panera (Lleida), el Centre d’Art Maristany (Sant Cugat), la Fundació Arranz Bravo (L’Hospitalet de Llobregat), o a la Cidade da Cultura (Santiago de Compostela) entre d'altres.

Des de l'any 2014 fins al 2017 ha dut a terme diferents residències artístiques a Sandarbh Artist Residency (Partapur, India), Espai d'Arts Rocaumbert, Piramidon Centre d'Art Contemporani i Can Serrat a Barcelona. El seu treball ha estat becat per la Fundació Guasch Coranty i distingit amb els Premis de la Sala d’Art Jove en diferents modalitats. Aquest any ha rebut el Premi DKV a l'artista emergent per la millor exposició en galeria dins dels Premis GAC organitzat pel Gremi de Galeristes de Catalunya.

 
Membres del jurat:

2014 Teresa Blanch, Joaquim Chancho, Carles Guerra, Assumpta Rosés
2016 Joséphine Matamoros, Àlex Mitrani, Pep Montoya
2018 Joaquim Cantalozella, Albert Mercadé, Núria Rodríguez

Artistes guanyadores:

2014 Maria Cemeli amb l'obra 14 fragmentos a cappella
2016 Ariadna Mangrané amb l'obra Mineralia
2018 Aldo Urbano amb l'obra Fantasmagoria