Festival Ebre, Música & Patrimoni

29/06/2015
Imatge
 
Festival Ebre, Música & Patrimoni

De l'1 de juliol al 19 de setembre

Als Museus i equipaments patrimonials de la xarxa territorial del SAM de les Terres de l'Ebre

La xarxa de museus de les Terres de l’Ebre presenta el festival Ebre, Música & Patrimoni
Aquest festival s’alterna bianualment amb l’Ebre, Art & Patrimoni, que es va engegar l’any passat amb l’Exposició Col·lectiva d’Escultura Sonora.

Re-interpretar, re-connectar, re-llegir i re-descobrir, a través del llenguatge musical, una riquesa patrimonial i cultural que sovint el públic absorbeix des d’un únic punt de vista. Aquest és l’objectiu de la primera edició del festival Ebre, Música & Patrimoni –programa que s’alterna bianualment amb l’Ebre, Art & Patrimoni que es va engegar l’any passat– que la xarxa territorial de museus i equipaments patrimonials del SAM (Servei d’Atenció Museística) de les Terres de l’Ebre que encapçala el Museu de les Terres de l’Ebre i el Departament de Cultura ha organitzat per als mesos de juliol, agost i setembre en diferents espais singulars del territori. Si bé l’any passat va ser el torn de l’art amb l’Exposició Col·lectiva d’Escultura Sonora, aquest any és el torn de la música en totes les seves variants i combinacions possibles.

Per aquest any, s’han preparat dotze concerts en dotze espais patrimonials singulars de les Terres de l’Ebre: des de Museus i Centres d’Interpretació a espais naturals, paisatges culturals i jaciments arqueològics, en els que es podrà gaudir de concerts únics, que van des de la música clàssica a l’experimental i de la tradicional a l’electrònica. A més, la programació inclou activitats complementàries, com visites guiades i tastos.

El tret de sortida de la primera edició d’aquest festival tindrà lloc a Amposta el proper dia 1 de juliol a les 19h amb la roda de premsa de presentació i el concert inaugural interpretat pel Duo Triangle. En aquesta primera actuació, el clarinetista Miquel Àngel Marín i el violoncel·lista Oriol Aymat aportaran la seva visió del patrimoni exposat al Museu de les Terres de l’Ebre a través de la música clàssica i experimental. A més, tancant la primera jornada, hi haurà, al pati dels llimoners del Museu de Tortosa (22:30h), el segon concert del festival a càrrec de la formació Benjamin León Quartet, una actuació també emmarcada dintre la XXII Mostra de Jazz de Tortosa.

Les altres seus d’aquests concerts són: l’Abric 4 del Centre d’Interpretació d’Art Rupestre de l’Ermita (Ulldecona), la Cota 705 de la Serra de Pàndols (Pinell de Brai), el Poblat Iber de la Moleta del Remei (Alcanar), el Museu de la Pauma (Mas de Barberans), la Plaça Espanya (La Galera), la Barraca dels Quicolis (Freginals),  el Parc Arqueològic de la Carrova (Amposta), el Museu de la Mar de l’Ebre (Sant Carles de la Ràpita), l’Àrea d’Oliveres Mil·lenàries del Pou de les Piques (Godall) i, per últim, l’Espai Natural de les Basses de la Foia (Masdenverge).

Amb aquestes dues activitats de gran format, que s’aniran alternant cada dos anys (Ebre, Art &Patrimoni els anys parells i l’Ebre, Música & Patrimoni els anys imparells)  la xarxa territorial de museus i equipaments patrimonials de les Terres de l’Ebre pretén apropar el ric Patrimoni del territori a la ciutadania des d’una perspectiva totalment nova, creant  sinergies de forma totalment transversal, tant en el sentit patrimonial i artístic mitjançant la fusió de llenguatges, com en la creació de nous públics. Aquesta activitat és gratuïta i està adreçada a qualsevol amant del patrimoni i la música, gent curiosa, famílies i turistes. 

Organitza: Departament de Cultura i Servei d'Atenció Museística de les Terres de l'Ebre 

Més informació