El Museu de Tortosa disposa de la plataforma digital visitmuseum

20/04/2016
Imatge
 
El Museu de Tortosa disposa de la plataforma digital visitmuseum

Visitmuseum consisteix en un projecte d'aplicació mòbil i web adaptativa, que ha estat finançat pel Fons de Foment del Turisme, per tal de donar resposta a les mancances en matèria de promoció turística dels museus i millorar així l'experiència dels seus visitants.

Aquesta iniciativa és un projecte cooperatiu en que participen l'Agència Catalana del Patrimoni, la Direcció General de Turisme, el Servei de Museus i Protecció de Bens Mobles i les xarxes territorials de museus de les Terres de l'Ebre i de les Terres de Lleida i Aran, que han estat els impulsors. En aquestos moments l'aplicació està disponible a 113 equipaments museístics d'arreu del territori.

L'aplicació dona l'oportunitat al visitant d'accedir a la informació necessària per poder realitzar la visita al museu utilitzant el seu propi dispositiu mòbil. Aquesta aplicació està disponible en cinc idiomes (català, aranès, castellà, anglès i francès). La redacció i posterior traducció de tots els textos han estat revisats per professionals de la comunicació, aconseguint així que siguin comprensibles i amens per a tot tipus de públics, mantenint sempre però, el rigor en la informació.

L'aplicació Visitmuseum actuarà així com a suport durant el recorregut que farà el visitant al museu. L'usuari, tindrà en primer lloc l'opció d'escollir l'idioma, i posteriorment accedir a tota la informació, que està organitzada en base als diferents àmbits, als quals anirà accedint a mesura que faci el recorregut per les diferents sales. A cada àmbit del museu l'usuari disposarà de textos i imatges per aprofundir en les explicacions de l'exposició. L'usuari també tindrà l'oportunitat d'accedir a la informació d'una selecció dels objectes exposats.

Visitmuseum es materialitza en dos formats, funcionant així com una plataforma digital multifuncional:

- Una aplicació informàtica dissenyada per ser utilitzada en dispositius mòbils (telèfons intel·ligents o tauletes tàctils) amb els sistemes operatius d'Android i iOS. Aquesta eina tecnològica permet que el visitant pugui descarregar l'aplicació al dispositiu i poder-lo utilitzar sense connexió a Internet.

- Una web adaptativa, dissenyada per aconseguir una visualització optima, independentment de l'aparell que s'utilitzi, ja que el format de la pantalla s'adapta a les dimensions de la pantalla de l'aparell.

Es pot accedir a Visitmuseum gratuïtament, ja sigui en versió app (Android i iOS), com en la versió web adaptada a mòbils. És accessible de manera gratuïta des de qualsevol d’aquests enllaços:

Web mòbil: http://visitmuseum.gencat.cat/ca/museu-de-tortosa/
App per a Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=cat.gencat.mobi.visitmuseum
App per a iOS: https://itunes.apple.com/es/app/visitmuseum/id991710048?mt=8