Muntanyes, de Jep Colomé

Imatge
 
Muntanyes, de Jep Colomé
Data: 
14/07/2016 - 09/10/2016
Lloc: 
Sala Antoni Garcia

Les fotografies i la instal·lació audiovisual que presenta l'exposició, expressen la mirada subjectiva i intima del fotògraf sobre el seu paisatge. La mostra forma part del projecte Ebre, Art & Patrimoni.

L'exposició està  coproduïda pel Museu de Tortosa i el Servei d'atenció als Museus de la Generalitat de Catalunya del Museu de les Terres de l'Ebre dins del projecte Ebre, Art & Patrimoni, que aquest any dedica la programació a la fotografia.

Les fotografies i la instal·lació audiovisual que presenta Muntanyes, expressen la mirada subjectiva i intima del fotògraf sobre el seu paisatge. El tractament de les imatges, de concepte analògic, vol acostar-se al purisme fotogràfic. Realitzades amb càmera de 35 mm reben, des de l’inici, tractament digital. Així les sals de plata del negatiu i còpia són substituïdes per píxels i gotes de tinta que remeten al seleni.

Jep Colomé

Neix a Tortosa l’any 1963. De l’any 1984 al 1989 estudia fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya a Barcelona. Continua la seva formació assistint a seminaris de conservació, positivat d’alta qualitat, i tècniques antigues. De 1999 al 2002 realitza els estudis de Grau superior de Fotografia artística a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tarragona.

Professionalment ha desenvolupat un ampli ventall d’activitats relacionades amb la fotografia: recerca històrica i patrimonial, catàlegs d’exposicions d’artistes de les Terres de l’Ebre, positivat de diverses exposicions de fotografia històrica, coordinació d’activitats culturals -comissariat de Taula de Fotografia Terres de l’Ebre, l’any 1991- i la docència.

Ha participat en una bona mostra d’exposicions tant individuals com col·lectives i ha col·laborat en diversos llibres i revistes culturals.

Inauguració el dijous 14 de juliol a les 20,00 h. L'exposició es podrà veure de forma gratuïta fins al 9 d'octubre.