Campos de Amor

Imatge
 
Campos de Amor
Data: 
18/03/2016 - 01/05/2016
Lloc: 
Sala Antoni Garcia
Horari: 
De dimarts a divendres de 10 a 13,30 h Dissabtes i dijous de 16 a 19 h Diumenges i festius d'11 a 13,30 h Dilluns tancat

Amb l'exposició "Campos de Amor" es presenta el treball de l'artista Maria Cemeli, guanyadora de la XIII edició del Premi de Pintura Francesc Gimeno.

L'any 2014 el Museu de Tortosa refundava la Medalla Gimeno de Pintura que, després d'una aturada de 25 anys des de la darrera edició, es convertia en el Premi de Pintura Fancesc Gimeno.

El premi encetava  un nou recorregut amb uns objectius ben definits: fomentar la creació i la recerca artística en el camp de la pintura, fer visible i apropar al públic la producció actual, així com reforçar els vincles del Museu amb la contemporaneïtat.

La tretzena edició del premi va comptar amb un excel·lent jurat format per Teresa Blanch, Joaquim Chancho, Assumpta Rosés i Carles Guerra, que van decidir per unanimitat donar el premi a l'obra 16 fragmentos a capella de l'artista Maria Cemeli.

Amb l'exposició Campos de Amor es posa en escena el darrer acte d'aquella XIII edició del premi, i us mostrem el treball que Maria Cemeli ha dut a terme en els darrers dos anys.

Maria Cemeli (Lleida, 1964) és llicenciada en història de l'art a la Universitat de Lleida, d'arts plàstiques a la Universitat de Toulouse Le-Mirail i màster d'obra gràfica a la Fundación CIEC de Betanzos. Ha treballat diferents llenguatges artístics com l'escultura, la pintura, el gravat, la fotografia o la instal·lació. Ha fet exposicions individuals tant a Catalunya com a la resta d'Espanya i també a l'estranger, especialment a França.