Torna la Nit dels Museus

Jornades
Imatge
 
Torna la Nit dels Museus
Data: 
14/05/2022 - 22/05/2022
Lloc: 
Museu de Tortosa

El Museu de Tortosa celebra el Dia Internacional dels Museus (18 de maig) seguint el lema del Comitè Internacional de Museus (ICOM), que enguany és ‘El poder dels museus’. Del 14 al 22 de maig es faran jornades de portes obertes i l'accés al Museu serà gratuït. El gruix d'activitats es concentraran el primer cap de setmana.

Dissabte, 14 de maig, tindrà lloc una nova edició de la Nit dels Museus, una iniciativa que convida la ciutadania a visitar gratuïtament el Museu fora d’horari, amb diverses propostes lúdiques. Una nit especial de portes obertes que enguany comptarà amb l’actuació musical de Josep Lanau Rua i Josep Lanau Franch (22.00 hores).

Prèviament, a les 18 hores, es presentarà P≈ART, un projecte que incideix en l’autogestió de l’ansietat a través de l’art, a càrrec de Josep Lanau i Violeta Lleixà. A continuació, a les 18.30 hores, s’ha programat un taller d’Artteràpia, una nova alternativa a la teràpia tradicional, a càrrec del Projecte P≈ART amb la col·laboració d’Anna Solé i Imma del Batlle. Aquesta activitat és gratuïta però l’aforament és limitat i cal fer reserva prèvia a https://entrades.museudetortosa.cat.

Diumenge, 15 de maig, el Museu de Tortosa us convida a participar en una visita teatralitzada pel recinte modernista de l’antic escorxador. Els participants viatjaran en el temps a principis del segle passat per descobrir l’edifici tot just acabat de construir. L’activitat és gratuïta i s’han programat dos passis, a les 11.00 i a les 12.00 hores. El número d’assistents és limitat i cal fer reserva prèvia a https://entrades.museudetortosa.cat.

El Comitè Internacional de Museus va instaurar el Dia Internacional dels Museus el 1977 per sensibilitzar el públic sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat, i des de llavors no ha deixat de cobrar impuls. Enguany l’ICOM posa l’èmfasi en el poder que tenen els museus per transformar el món que els envolta.