Recuperart-19

Visita autoguiada
Imatge
 
Imatge
 
Recuperart-19
Data: 
01/07/2020 - 30/11/2020
Lloc: 
Museu
Horari: 
De dimarts a dissabte: de 10.00 a 13.30 h i de 16.00 a 18.30 h Diumenges i festius: d'11.00 a 13.30 h

El Museu de Tortosa participa amb el projecte creat per ICS, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat. Recordeu que a partir d'ara també poden participar membres dels col·legis d'infermeria, medicina, psicologia i treball social que s'identificaran amb el seu carnet de col·legiat.

Recuperart-19 té com a objectiu millorar l’estat emocional dels professionals sanitaris després de la pandèmia de la COVID-19 amb el suport de museus i centres d’art d'arreu de  Catalunya.

El programa està concebut per realitzar-se de forma individual i autònoma. Se centra en la prevenció i gestió de possibles quadres d’ansietat, depressió o fins i tot lleus manifestacions d’estrès posttraumàtic associats a l'activitat professional dels sanitaris durant la crisi del nou coronavirus.

Per participar-hi només caldrà que els professionals sanitaris s’acreditin mostrant la seva identificació professional a qualsevol dels museus participants, que els hi oferiran l’entrada gratuïta. Tot seguit se’ls hi proporcionarà un quadern especialment elaborat per l’activitat i una fitxa amb una relació d’obres del museu sobre les quals pivotarà la intervenció. Aquesta llibreta serà la guia per seguir l’activitat, que serà autoguiada, i detalla instruccions i pautes per al participant. La proposta d’activitats se centra en exercicis d’atenció plena, concentració, focalització, associació cognitiva, creativitat, escriptura, dibuix i reflexió.