Presentació del llibre Funus Dertosanorum

Llibres
Imatge
 
Presentació del llibre Funus Dertosanorum
Data: 
05/10/2017
Lloc: 
Aula Didàctica
Horari: 
19.30 h

Coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni, presentem el llibre Funus Dertosanorum. El món funerari de la ciutat de Dertosa, de l'arqueòleg Sergi Navarro Just,

El llibre aborda el tractament de la mort i del més enllà en època romana. Les necròpolis, els enterraments, i la topografia funerària, des dels epígrafs altimperials fins a les tombes tardoantigues, són el fil argumental per a presentar un estudi analític del món funerari de la ciutat romana de Dertosa. Aquesta recerca va obtenir el XXIV Premi d'Història Enric Bayerri i Bertomeu.

La presentació anirà a càrrec de Jordi Diloli, professor de la Universitat Rovira i Virgili, i Dolors Queralt, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa.

Sergi Navarro Just (Reus, 1981)

Llicenciat en Història i Màster en Formació del Professorat per la Universitat Rovira i Virgili, és també Màster en Arqueologia Clàssica (URV-UAB-ICAC). Especialista en l'època romana i l'Antiguitat Tardana, ha participat en projectes internacionals, a França i Egipte, i ha dirigit i col·laborat en nombroses intervencions arqueològiques a Catalunya, especialment a Tarragona i a Tortosa. És autor de diferents articles de caràcter científic i coautor del llibre El Call Jueu de Tarragona, Estudi històric i arqueològic de l'edifici de Ca la Garsa i el seu entorn (2015). Membre del Grup de Recerca del Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la Univesitat Rovira i Virgili (GRESEPIA), exerceix d'arqueòleg prestant assessorament en la gestió i difusió del Patrimoni Cultural i Històric.