Presentació del llibre 'Cinta Sabaté Querol, una dona escultora'

Presentació
Imatge
 
Presentació del llibre 'Cinta Sabaté Querol, una dona escultora'
Data: 
19/12/2019
Lloc: 
Aula didàctica del Museu de Tortosa
Horari: 
19.00 h

Dijous 19 de desembre, el Museu acull la presentació de l'obra "Cinta Sabaté Querol, una dona escultora" de la professora Núria Gil Duran, publicada per Onada Edicions. Hi intervenen Francesc Fontbona, doctor en Història de l'Art i membre de l'IEC, Cinta Sabaté, escultora i Núria Gil, autora del llibre.

El llibre és el retrat humà de la reconeguda artista tortosina, un recorregut per la seva infantesa, la formació artística, la vida familiar, la creació escultòrica i la vessant pedagògica de Sabaté.  

Les escultures de Cinta Sabaté s'identifiquen fàcilment. L'artista tortosina dóna vida a figures femenines en argila, guix o bronze de formes arrodonides, amoroses, amables i exuberants, de gestos subtils que metaforitzen sobre el fet de ser dona i la maternitat, els seus temes més representatius, però també sobre les emocions i els paisatges.

A còpia de treball, de constant esforç que potencia les qualitats innates de l'artista, Sabaté és una referència de l'art català contemporani i que compta amb un notable catàleg d'obres guardonades i reconegudes. Ara, per conèixer la persona i l'artista, la professora Núria Gil Duran ha escrit la biografia, publicada en la col·lecció Gent Nostra d'Onada Edicions . 

Núria Gil Duran és doctora en Història de l’Art i llicenciada en Geografia i Història. És professora de Ciències Socials a la Universitat Rovira i Virgili i al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, gestora cultural i comissària d’exposicions.