Essència. Marta Viladrich

Presentació
Imatge
 
Essència. Marta Viladrich
Data: 
25/09/2020 - 18/10/2020
Lloc: 
Sala Antoni Garcia
Horari: 
De dimarts a dissabte: de 10,00 a 13,30 h i de de 16,00 a 18,30 h Diumenges i festius: d'11,00 a 13,30 h

A la sala d'exposicions Antoni Garcia podreu veure la vídeo-creació de Marta Viladrich produïda i programada en el marc del cicle Ebre, Art&Patrimoni.

Tornar a conèixer, visitar i rellegir la relació del patrimoni amb la societat a través de l'audiovisual. Durant els mesos d'agost i setembre, la vídeo-creació serà l'eix central de la nova edició del cicle Ebre, Art & Patrimoni amb l'objectiu de desvetllar des de la perspectiva contemporània, el valor de les obres, espais i fets que formen part del patrimoni i del present de les Terres de l'Ebre. Així, 17 creadors han elaborat un total de 12 produccions audiovisuals amb la voluntat d'indagar en la relació dels museus amb les seves comunitats de referència.

El Museu de Tortosa ha col·laborat amb la creadora Marta Viladrich per tal de participar en aquest projecte. El fuit d'aquesta col·laboració ha estat la peça Essència que ella mateixa ens va presentar el passat 25 de setembre. Un cop més, la vocació de contemporaneïtat del Museu de Tortosa propicia la reflexió sobre la capacitat evocadora del patrimoni com a font d’inspiració per a la creació artística. A través de la particular interpretació de Marta Viladrich, el Museu de Tortosa us convida a redescobrir la seva raó de ser.

 

L'OBRA
Aquesta és una peça que reflexiona sobre el concepte d’essència, allò per què una cosa és el que és, el que té de permanent i invariable i que constitueix part de l’ésser. Des de la perspectiva del museu, es refereix a l’objectiu de conservar, investigar, exhibir i divulgar el patrimoni cultural. Les generacions passen, l’essència és eterna, per això aquest treball personifica l’Essència, en un viatge per camins imaginaris que acaba amb un llarg passeig per la sala d’exposició del Museu de Tortosa.

LA CREADORA
Marta Viladrich és dissenyadora gràfica i il·lustradora. Es va formar a l’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona a Tortosa. Més tard es llicencia en Belles Arts a la Universitat de Barcelona, ciutat on va viure durant més de vint anys i on va desplegar el potencial de les seues inquietuds artístiques i intel·lectuals. Actualment és professora de dansa i claqué a l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa. A més, segueix pintant i dissenyant des del seu estudi creatiu Biloqui. 

Més informació