Celebrem la Setmana de la Ciència amb una xerrada taller sobre els efectes nocius dels microplàstics

Imatge
 
Celebrem la Setmana de la Ciència amb una xerrada taller sobre els efectes nocius dels microplàstics
Data: 
20/11/2022
Lloc: 
Aula Didàctica - Museu de Tortosa
Horari: 
11.30 hores

En el marc de la Setmana de la Ciència, el Museu de Tortosa col·labora amb el Campus Extens de la URV en la realització de la xerrada taller ‘Benvinguts al platicocè, l’edat del plàstic, en la plasticoesfera’, que anirà a càrrec de Joaquim Rovira, investigador al Departmament de Ciències Mèdiques Bàsiques de la URV.

Aquesta xerrada taller, adreçada a majors de 8 anys, es farà diumenge 20 de novembre, a les 11.30 hores, a l’Aula Didàctica del Museu de Tortosa.

La producció i l'ús dels plàstics han augmentat exponencialment des de meitat del segle XX. Ara en patim les conseqüències de l'abús i la mala gestió. Els plàstics acaben a l'ambient, on s'hi queden per molt de temps. Alguns són de mida molt petita (menys d'un mil.límetre) i els anomenem microplàstics.

En aquesta xerrada taller es detectaran i identificaran microplàstics als laboratoris i es repassaran fins on arriba la contaminació plàstica al nostre planeta i als éssers vius que l'habiten. La quantitat de microplàstics al medi ambient és tan gran que ja han entrat a la cadena tròfica. Es mostraran experiments que us permetran diferenciar-los i identificar-los, i comprovar de forma molt pràctica quina quantitat ens en podem arribar a menjar en una setmana. Són resultats sorprenents i preocupants alhora!

La Setmana de la Ciència, que enguany se celebra de l’11 al 20 de novembre, s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

Més informació